Gå till innehållet.
Nyhet

Sysselsättningsfondens förvaltning i 2023

NYHET 4.1.2023 13.00

Ändringar i sammansättningen av Sysselsättningsfondens styrelse fr.o.m. den 1 januari 2023. Vesa Rantahalvari, ledande expert från Finlands Näringsliv EK är styrelseordförande i 2023. Pekka Piispanen, direktör från Akava vice ordförande i 2023.

Den tidigare ordföranden i Akava Sture Fjäder lämande sin plats i styrelsen och erssattes av Pekka Piispanen fr.o.m. den 1 januari 2023. Dessutom valdes FFC ordförande Jarkko Eloranta till fondens styrelse i september 2022, han ersatte Ilkka Kaukoranta från FFC.

Sysselsättningsfondens styrelse består av 14 ledamöter. Styrelsen utses av förvaltningsrådet på ett sådant sätt att sju av styrelsens medlemmar representerar arbetsmarknadsparternas arbetsgivare och sju dess anställda. Styrelsen ska ha en ordförande och en vice ordförande, varav en ska företräda arbetsgivare och den andra för att företräda anställda. Ordförandeskapet innehas av företrädaren för arbetsgivare och anställda i sin tur.

År 2023 är Annika Rönni-Sällinen (PAM) ordförande och Antti Zitting (EK) vice ordförande i Sysselsättningsfondens förvaltningsråd. Förvaltningsrådet består av 18 ledamöter. Nio av ledamöterna representerar arbetsgivare och nio representerar anställda. Förvaltningsrådet väljer en ordförande och en vice ordförande bland sig för ett kalenderår, varav en ska företräda arbetsgivare och den andra för att företräda arbetstagarna.

Mer information om Sysselsättningsfondens styrelse.