Obs!

Telefontjänsten för vuxenutbildningsförmåner är stängd på sommarfredagarna 21.6, 28.6, 5.7, 12.7, 19.7. och 26.7. Övriga dagar betjänar vi normalt mellan klockan 9 och 15.

Lagen om avskaffande av vuxenutbildningsförmåner trädde i kraft 1.6.2024. och vi har uppdaterat sidan Aktuellt om vuxenutbildningsstödet.

Gå till innehållet.

Information för media

Kontakta oss

Sysselsättningsfondens kommunikation hjälper media med bland annat statistik- och intervjuförfrågningar.

Du kan kontakta fondens kommunikation | viestinta(a)tyollisyysrahasto.fi eller kommunikationschef Terhi Savikko | terhi.savikko(a)tyollisyysrahasto.fi | 050 420 1065


Om du är kund hos Sysselsättningsfonden och ditt ärende gäller arbetslöshetsförsäkringspremier eller vuxenutbildningsförmåner, vänligen kontakta vår kundtjänst direkt. Kundtjänstens kontaktuppgifter hittar du här.

Materialbank

Vi använder oss av STT:s pressrum och materialbank. Under fliken Pressmaterial hittar du porträttbilder, infografik och videor.

Du kan beställa våra pressmeddelanden direkt till din e-post med knappen Abonnera (finns i övre högra hörnet).

Aktuellt inom fonden

Vuxenutbildningsförmåner

Lagen om avskaffande av vuxenutbildningsstödet och yrkesexamensstipendiet har trätt i kraft den 1 juni 2024. Här intill hittar du mer information om ämnet.
Materialet kan utnyttjas fritt.

Betydelsen av Sysselsättningsfondens uppgifter

Sysselsättningsfondens uppgifter har stor betydelse för finländska företag, löntagare och hela arbetsmarknaden.

Genom att titta på videon till höger får du veta mer om fondens viktigaste uppgifter och varför de är en viktig del av det finländska sociala trygghetssystemet.

Obs. Vuxenutbildningsstöd och yrkesexamenstipendium avskaffas från och med 1.8.2024. Du kan fortfarande få vuxenutbildningsstöd om både studierna och stödperioden börjar senast den 31.7.2024. Yrkesexamenstipendium kan sökas för yrkesexamina som slutförs senast den 31.7.2024. Läs mer på sidan Aktuellt om vuxenutbildningsstöd.

Vi finansierar utkomstskyddet för arbetslösa med arbetslöshetsförsäkringspremierna


Alla arbetsgivare och 18–64-åriga löntagare i Finland betalar arbetslöshetsförsäkringspremier. Men varför?

Genom att titta på videon till höger får du veta mer om hur Sysselsättningsfonden med arbetslöshetsförsäkringspremierna finansierar utkomstskyddet för arbetslösa och med sin konjunkturbuffert säkerställer att medlen räcker till.

Sidan uppdaterad: 14-5-2024