Obs!

Telefontjänsten för vuxenutbildningsförmåner är stängd på sommarfredagarna 21.6, 28.6, 5.7, 12.7, 19.7. och 26.7. Övriga dagar betjänar vi normalt mellan klockan 9 och 15.

Lagen om avskaffande av vuxenutbildningsförmåner trädde i kraft 1.6.2024. och vi har uppdaterat sidan Aktuellt om vuxenutbildningsstödet.

Gå till innehållet.
Nyhet

Avskaffandet av vuxenutbildingsstödet i regeringsprogrammet

NYHET 19.6.2023 14.00

Vi har fått många bekymrade kontakter både från våra nuvarande kunder och från personer som har planerat att ansöka om vuxenutbildningsstöd. Vi förstår den oro som orsakats av oklarheten i nuläget och vi beklagar detta.

Informationen om avskaffandet av vuxenutbildningsstödet som en del av regeringsprogrammet uppmärksammades av Sysselsättningsfonden fredagen den 16.6.2023. Tyvärr har vi för närvarande ingen vidare information om änrendet än den som står i regeringsprogrammet. Enligt regeringsprogrammet träder ändringen i kraft den 1.8.2024. Vanligtvis har liknande reformer tidigare gjorts så att det finns en övergångsperiod för utbetalning av redan beviljat stöd.

Vi strävar efter att få mer information så snart som möjligt och vi kommer att informera i alla våra kanaler. Vi tar emot ansökningar och handlägger dem i enlighet med gällande lagstiftning.

Mer information finns på sidan Aktuellt om vuxenutbildningsstödet.

Läs våra första kommentarer om innehållet i regeringsprogrammet som publicerades fredagen den 16.6. (på finska)